Alles is anders.
Nou ja, anders. Alles is hetzelfde maar ik niet. Geen
jaarafsluitend blogje, na de vakantie stond alles op een laag pitje hier.
Dat heeft wel een reden. Degene die dicht bij me staan en me
goed kennen, weten het. Heeft met mijn geestelijke gesteldheid te maken. Meer
wil ik er niet over kwijt op dit medium, maar vraag me vooral als we elkaar
tegenkomen, in het echt.
2018 dus. Dit moet het jaar worden van… Ja waarvan
eigenlijk? Er is niks gepland. 2018 is nog een blanco A4. Ook nog geen
voornemens. Die werken toch niet.
Misschien het jaar van mijn eigen bier brouwen. Daar kan ik
wel wat over vertellen.
Ik heb een keteltje gekocht en heb nu inmiddels 4 soorten
bier gebrouwen. De eerste 3 van een moutpakket, een IPA, een Tripel en een
Weizen. De Duvelkloon staat nog te gisten, dit is een recept waarvoor ik zelf
de ingrediƫnten heb gekocht en samengesteld. De zolder is de brouwzaal en ik
heb ontdekt dat er weinig dingen zo ontspannend zijn dan een dagje brouwen. De
meeste tijd gaat zitten in wachten en schoonmaken, maar toch. Heerlijk.
Doel is uiteindelijk bier te brouwen naar eigen recept en
eigen smaak. Ik heb wel wat smaakpatronen in mijn hoofd zitten. Gezien de
enorme diversiteit aan variabelen zoals, de gist, de mout, de temperatuur, het
maisch-schema, de hopsoort, kooktijden en de overige toevoegingen, heb ik nog
een lange weg te gaan.
Uiteindelijk heb ik nu na 6 weken een eigen bier in de
koelkast met een mooie stabiele schuimkraag dat uitstekend drinkbaar is! Hier
ben ik echt wel trots op.
Geloof me, het heeft heel wat avonden studeren gekost
voordat ik de basisprincipes begreep.
Brouwhuis “De Weesebeeck” gaat nog eens heel groot worden.
En voor de rest staat de wintersport voor de deur en moet ik
nog heel hard werken om weer 100% te worden. Stapje voor stapje en soms 1
terug.
Zoals ik al eerder heb geroepen, schrijven helpt en dit
verhaaltje is een goed teken.
Tot snel
Geen opmerkingen:
Een reactie posten