zondag 7 januari 2018

2018

Alles is anders.
Nou ja, anders. Alles is hetzelfde maar ik niet. Geen jaarafsluitend blogje, na de vakantie stond alles op een laag pitje hier.
Dat heeft wel een reden. Degene die dicht bij me staan en me goed kennen, weten het. Heeft met mijn geestelijke gesteldheid te maken. Meer wil ik er niet over kwijt op dit medium, maar vraag me vooral als we elkaar tegenkomen, in het echt.

2018 dus. Dit moet het jaar worden van… Ja waarvan eigenlijk? Er is niks gepland. 2018 is nog een blanco A4. Ook nog geen voornemens. Die werken toch niet.
Misschien het jaar van mijn eigen bier brouwen. Daar kan ik wel wat over vertellen.

Ik heb een keteltje gekocht en heb nu inmiddels 4 soorten bier gebrouwen. De eerste 3 van een moutpakket, een IPA, een Tripel en een Weizen. De Duvelkloon staat nog te gisten, dit is een recept waarvoor ik zelf de ingrediƫnten heb gekocht en samengesteld. De zolder is de brouwzaal en ik heb ontdekt dat er weinig dingen zo ontspannend zijn dan een dagje brouwen. De meeste tijd gaat zitten in wachten en schoonmaken, maar toch. Heerlijk.
Doel is uiteindelijk bier te brouwen naar eigen recept en eigen smaak. Ik heb wel wat smaakpatronen in mijn hoofd zitten. Gezien de enorme diversiteit aan variabelen zoals, de gist, de mout, de temperatuur, het maisch-schema, de hopsoort, kooktijden en de overige toevoegingen, heb ik nog een lange weg te gaan.

Uiteindelijk heb ik nu na 6 weken een eigen bier in de koelkast met een mooie stabiele schuimkraag dat uitstekend drinkbaar is! Hier ben ik echt wel trots op.
Geloof me, het heeft heel wat avonden studeren gekost voordat ik de basisprincipes begreep.
Brouwhuis “De Weesebeeck” gaat nog eens heel groot worden.

En voor de rest staat de wintersport voor de deur en moet ik nog heel hard werken om weer 100% te worden. Stapje voor stapje en soms 1 terug.

Zoals ik al eerder heb geroepen, schrijven helpt en dit verhaaltje is een goed teken.


Tot snel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten