dinsdag 4 juni 2019

Nog meer Vleesch

Dat succes over de/het Corned Beef heeft u vast gelezen. Stoer doen met een groot stuk koe.
Ondertussen lag het mooie magere deel in de koelkast. In de pekel. In een vacuumzak.

Zaterdag uit de zak gehaald en voorzien van een mooie laag kruiden. Nog een nachtje in de koeling/vacuum en zondag op de BBQ.

Leuke uitdaging. De Weber op een temperatuur van 110 graden houden en dan garen naar een kerntemperatuur van 70 graden. Echt vuur. Echt vlees. Echt koken in mijn buitenkeuken. Een buitenkeuken die niet meer is dan een afdak met een verzameling aan barbeques. Echt. Een genoegen.

En dan proeven? Welnee. Nog 2 nachtjes in het vacuum in de koelkast.

Dinsdag dus proeven. Het nitrietzout heeft zijn werk gedaan. Een prachtige roze kleur. En geweldig mooie vetmarmering in het vlees en die smaak!. Vlees. Zout. Kruiden. Lichte rooksmaak.

Echt, ik ben op mijn eigen gemaakte producten super kritisch en niet snel tevreden maar zowel die Corned beef als die Pastrami, met name die Pastrami zijn geweldig lekker en zien er prachtig uit.

Eenmaal op Instagram ontploft de boel. Ik krijg zelfs een repost van de auteur van het boek. Reacties op mijn post. Ook leuk allemaal. Maar ik neem nog een plakje. En ga dan een nieuw stuk charcuterie proberen.

Geweldig boek, geweldige receptuur, geweldige lekker eten. Zoals het hoort.








Geen opmerkingen:

Een reactie posten