Ze zijn er wel. Na wat zoeken vind ik ze toch. Verscholen onder een tafel met seizoensproducten in de supermarkt. Achter zakken met haardblokken voor in de huisjes hier op het park. Daar staan ze. De briketten en de houtskool. Ik trek een zak naar me toe en zoek schichtig naar de aanmaakblokjes. Dat blijkt een brug te ver. Dat is niet de tijd van het jaar meneer, verteld de vriendelijke verkoopster terwijl ze voor een display van Chocomel staat. Dat dan weer wel.
Goed. Tot zover. We gaan lunchen en de barbecue moet branden. Standaard uitrusting van de bus maar niet altijd gebruikt. Nu wel. Het is 18 november en het is bijna 18 graden buiten. De zon doet mee. Voor Zeeuwse begrippen is het windstil. Met een muts en een sjaal komen we een heel eind. Ik steek de Weber Go Anywhere (Google maar. Topapparaat!) aan en zet er 2 krukjes omheen.
Tijdens onze fietstocht naar Neeltje Jans komen we bij toeval bij, volgens mij, de mooiste
viswinkel van Nederland. Dus midden in de Oosterschelde. Op het voormalige werkeiland.
Geen dorp of stad in de buurt.Oesters, Mosselen, Scheermessen, Kreeft, Sushi, verse vis in
de vitrine, goeie sojasaus, lokaal bier, lokale wijn, en ga zo maar door. Ik koop 12 verse
oesters, een bakje gestoomde gamba’s en een bakje Noordzee garnalen die nog gepeld
moeten worden. Normale prijzen en super vriendelijke kerels achter de kassa. Kom daar
maar eens om.
Op de terugweg nog even langs het Noordzeestrand met Pippi. Bij een windmolen in aanbouw verbazen we ons over de enorme kraan die hier wordt opgebouwd. Een foto voor thuis en dan door naar de camping.
Bij de plaatselijke supermarkt inderdaad briketten, stokbrood, kruidenboter en parmezaanse kaas.
Voorafgaand aan een weekend heb ik altijd stiekem een aantal doelen in mijn hoofd. Dingen
die ik graag zou doen, eten of beleven. Gegratineerde oesters van de BBQ is deze keer zo’n
dingetje. Vorige keer dat we hier waren hebben we onze eigen oesters geplukt en gegeten
aan de Oosterschelde.
We eten eerst een aantal verse oesters terwijl de Bbq staat op te warmen. Mooie compacte en smaakvolle oesters met romig blank vlees. Niet te zilt. Daarna maak ik de rest open en voeg de kruidenboter en de kaas toe. In 5 minuten zijn ze klaar.
De gamba’s eten we naturel. Met een stuk stokbrood en een glas wijn. Meer is niet nodig.
We lopen nog een tijd langs het strand en Pippi leeft zich uit in de branding. De dag glijdt
voorbij. Donderdag 18 november 2021………
Kijken of we morgen een gebakken visje kunnen vinden in Veere.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten