dinsdag 26 september 2023

Champagne

Vanaf 1858 is dit huis erop gericht goede champagne te maken volgens de strikte regels van de AOC en de methode van de monnik Dom Perignon. Maar wel voor iedereen betaalbaar. Mercier. We gaan om half 11 op de fiets naar de Avenue de Champagne nummer 68-70. Gisteren heb ik online een rondleiding en proeverij geboekt. We worden heel hartelijk ontvangen en krijgen kaartjes voor de tour. Zo zitten we om half 12 al aan de champagne. Een Brut, een Reserve en een Rose. Met een gids die de boel levendig maakt en een sommelier die het wel heel erg goed en plesant weet te brengen. 

Wat een geweldig leuke ochtend. 

Het bezoek aan de kelders is heel erg leuk. Er wordt gewoon gewerkt hier. De keldermeesters in reflecterende kleding groeten ons als ze bezig zijn met hun dagelijkse klussen. We passeren nogal wat flesjes. In industriële roestvrijstalen kratten, maar ook in traditionele rekken waarin ze handmatig worden gedraaid. Zodat het gist sediment naar de hals zakt om verwijderd te kunnen worden.


3 glaasjes dus. Goed concept trouwens. Een rondleiding, dan giet je 3 glazen in je bezoek en tot slot leid je ze door de winkel. We kopen een fles rosé en 2 glazen. De gastvrijheid van de mensen hier is ook wat waard trouwens.

En dan op de fiets naar de camping voor een lekkere lunch.


De activiteit voor de middag is een kringloopwinkel. Leuk maar niet heel bijzonder.


Rond 4 gaat de fles Mercier open en dan is dit officieel de dag dat ik de meeste Champagne drink. Na een lange wandeling zijn we bijna terug op de camping wanneer Dobby wordt gestoken door een wesp op haar linker poot. Gelukkig loopt dit met een sisser af.


Tot slot, de keuze van de dag. 2 opties. Burger King of dat leuke pop-up tentje aan de Marne? Al snel zitten we met een mooi glas aan de Marne. Met kip in champagnesaus en een lekker stuk varkensvlees in mosterdsaus. Met dikke patat jonguh!


Een bijzondere dag vandaag.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten